Ja reiz man ir jātaisa etiķete uz pudeles, izdarīšu to tehnoloģiski.
Galu galā uz šodiendienu katram kabatā ir glāstāmais telefons, kurš var uz šejieni atvest un tie kas nemāk šeit tikt – paši vainīgi.
Pa lielam alus vārīts pēc manas standarta receptes:
- 20kg pilzenes iesals
- 20kg minhenes iesals
- 5kg tumšās karameles iesals
- 5kg dedzinātais iesals
- 150gr Magnum apiņi 60min. ~30IBU
- 400gr EKG apiņi 10min. ~10IBU
- S-04 raugs
- OG ap 1.050
- FG ap 1.010
- ap 5% ALK
Ar gadiem ir tapis skaidrs ka receptē ir trūkumi. Ja alu nepatērē pietiekami ātri, tad ar laiku dedzinātā garša kaut kur pazūd, alus paliek plānāks un priekšplānā izlien karamelīgs skābums.
Šis alus tika vārīts pirms 2 gadiem šajā pasākumā, kur visiem bija vienas izejvielas, viens ūdens un arī raudzēties alus tika salikts vienā vietā vienādā temperatūrā.
Pēc tam kad katrs salēja savu brūvējumu baltajos spaiņos uz raudzēšanu sis tas palika pāri. Nu nelaidīs tačjau mantu zudumā. Rezultātā visi pārpalikumi nonācā vienā no baltajiem spaiņiem, kurš vēl tika papildināts līdz pilnam ar nevārītu ūdeni un atstāts raudzēties turpat kur pārējie.
Pēc pāris nedēļām alus no baltā spaiņa tika pārliets kegā, uzgāzēts un aizmirsts uz 2 gadi.
Rezultāts kas no tā visa sanāca ir šajā pudelē.
Leave a Reply