Alusvedēja mājas alus blogs. Vēl viens veids kā mājās brūvēt mājbrūvētu alu.
Header

1.Brīvdabas brūvēšanas pasākums Jelgavā

May 3rd, 2016 | Posted by alusvedejs in notikumi

Šā gada Darba svētki mums pagāja aizvadot 1. Brīvdabas brūvēšanas pasākumu, kurš notika Jelgavā pie Žuka.

Iepriekš rūpīgi plānojām un gatavojāmies, līdz nonācām pie kopsaucēja – vārīsim vienu alu, cepsim gaļu un lieliski pavadīsim laiku. Tika izvēlēts brūvēt manu Grauzdēto porteri. Lai pasākums veiksmīgi notiktu, tika laicīgi sadalīti katra dalībnieka pienākumi:

  • no manis recepte un iesals;
  • Zux rūpējās par vietu, ūdeni, elektrību, apiņiem un raugu;
  • Agnis veda iesala dzirnavas;
  • Andis neaizmirsa par alu;
  • Egila pienākumos bija rūpēties par ēdienu;
  • kā arī katram bija jāņem līdzi savi brūvēšanas piederumi.

Pēdējā brīdī, pasākumam pievienojās Uģis, kurš atbalstīja ar savu klātbūtni, bet vārīja cita veida alu no savām izejvielām.

Pasākums neiztika bez ķibelēm, smiekliem un saturīgām sarunām. Ķibeles labojamas un ņemamas vērā nākamajiem brīvdabas pasākumiem:

  • nepietiekama elektrības jauda (biju pārliecināts, ka jebkurā mājā var pieslēgt 4.5 kW elektrotenu, taču izrādās, ka tā nav. It sevišķi, ja ir 2 vārītāji ar elektrību);
  • nepietiekama ūdens padeve (Egīls apgalvoja, ka viņam mājās tik daudz ūdens noteikti neatrastos);
  • kanalizācija (nepieciešama pietiekami gara šļauka līdz grāvim, lai nenopludinātu sētu);
  • galdi brūvēšanas aprīkojumam (ne visiem ir savi līdzi ņemamie steķi, kā Andim. Pārējiem nācās iztikt ar ķeblīšiem);
  • laicīgi jāpārbauda līdzi ņemamais aprīkojums, lai novērstu to vājās vietas vai nepilnības.

Kad pasākums bija “ieskrējies”, varēja sākt domāt par ēdienu. Agnis bija atvedis iepriekšējā pasākuma smirdīgās gaļas kompensāciju (steika gaļu un desas). Steiks bija sulīgs un kusa mutē, nebija jāžļembā ilgi. Punktu uz “i” (uz steika) uzlika Žuka super pikantā gruzīņu adžika. Egila sievas pagatavotais šašļiks arī bija burvīgs. Desas, protams, bija arī garšīgas. Alus bija pietiekamā daudzumā, kā vienmēr garšīgs. Diemžēl, nebija neviena, kurš piefiksētu katra vērtējumu par tiem.

Pasākuma īsa video atskaite interesentiem.

Pasākuma iemūžināšanu līdz prombraukšanai nesanāca uztaisīt, jo pievīla tehnika.

Tiekamies nākamajos pasākumos.

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 You can skip to the end and leave a response. Pinging is currently not allowed.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *